Alapanyagok

A Lima lelke

-

lima_natural_soaps.[1]

Hisszük, hogy a gondosan megválogatott, növényi alapanyagok hatékonyabbak bármilyen szintetikus anyagnál. A Lima kozmetikumok 100%-ban természetes, bio vagy hidegen sajtolt növényi olajokból készülnek. Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy egyes alapanyagainkat kis, családi vállalkozásoktól közvetlenül szerezzük be. Ezek a növényi kivonatok adják a Lima kozmetikumok lelkét. Kincsként használjuk fel őket a kozmetikumainkban.

Összegyűjtöttük nektek a legfontosabb alapanyaginkat. Szeretnénk megmutatni, hogy mire képesek a növényi hatóanyagok. Az itt feltüntetett információk a tananyagunkként szolgáló szakirodalomból származnak, nem a Lima kozmetikum saját kutatásain alapulnak. Ezen túl szeretném megjegyezni, hogy az itt leírt hatások nem minden estetben egyeznek meg a végtermékben elért hatással.

Sevillai bio, extra-szűz olívaolaj

spanish_olive_oil

A Lima szappanokban felhasznált olívaolajat a sevillai Perez család tradicionális olajprés üzeméből szerezzük be. Juan Perez 1999-ben alapította családi vállalkozását Sevilla közelében.
Nagy elkötelezettséggel és családja támogatásával minden munkafolyamatot ellenőrzött körülmények között végeznek: az olívabogyók kiválasztása és a 25 fokon történő kíméletes mechanikai préselésnek köszönhetően, egyedülálló minőségű és bio minősítésű olívaolajat készítenek, amit nem véletlenül folyékony aranynak neveznek. 2014-ben és 2015-ban Sevilla térség legkiválóbb olívaolaja díját is elnyerték. Mostantól pedig a Lima szappanok gyengéd krémességét biztosítják.

Hidegen sajtolt napraforgóolaj

Ezt a különlegesen lágy, gyorsan felszívódó olajat egerszalóki családi gazdaságtól szerezzük be. Gáborék 1992 óta foglalkoznak szántóföldi növények termelésével. Napraforgómagból hideg préseléssel, teljesen vegyszermentesen állítják elő az aranyszínű olajat. Imádunk vele dolgozni, mert fantasztikus a minősége, az illata, mentes mindenféle tartósítószertől, színezéktől, és a hideg eljárásos mechanikai préselésnek köszönhetően megőrizte ápoló tulajdonságait és vitamintartalmát.

 

Hidegen sajtolt szőlőmagolaj

A Verdana zöld agyagos szappanba kevert sötétzöld színű, mustos illatú olaj magyar vállalkozásból származik. Az olaj magas minősége mellett nagyon szimpatikusnak tartjuk a vállalkozás no-waste filozófiáját: a felhasznált terméseket és magvakat lehetőség szerint teljesen felhasználják, nem keletkezik hulladék a gyártás során. Szőlőből például az olaj hideg préselése után a szőlőtörkölyt a borászat hasznosítja, a szőlőmagból készített lisztet pedig élelmiszerekben lehet hasznosítani.

 

100%-os tisztaságú levendula illóolaj

levendula

Levendula illóolajunkat egy tradicionális magyar gyártótól szerezzük be. Magas minőségű illóolajuk és professzionális lepárló gépezeteik mellett külön pozitívum volt számunkra hallani, hogy a környezettudatos, energiatakarékos működésre is figyelmet fordítanak. Speciális technológiával a lepárlás során keletkező biomassza elégésével nyerik ki a desztillációhoz szükséges gőzt. Ez egy körkörös folyamat, ami rengeteg energiát spórol. A gyár tetőszerkezetén pedig egy speciális esővízgyűjtő rendszert alakítottak ki. Hűtéskor az összegyűjtött esővizet használják fel.
Ez a lista még messze nem teljes. Folyamatosan töltünk fel új információt legkedvesebb alapanyagainkról és beszállítóinkról.Amit biztosan szeretni fogsz:

2018_natural_vegan_cosmetics_icons_lima