SPORT: Jumping edzés trambulinon

Jumping edzés trambulinon

Új témánk: a SPORT, mert mi hiszünk benne, hogy az egészséges és szép bőr a külső-belső harmónia eredménye. Elmeséljük a sportolással kapcsolatos élményeinket. Őszinte és személyes bejegyzések következnek.
Tarts velünk, próbáld ki, éld át!


Mostanában egyre több kertben látok hatalmas trambulint, ami hálóval óvja maga körül a játszókat. Kisgyerekként leírhatatlanul örültem, amikor a tesóimmal kaptunk egy emberi méretekhez tökéletesen megfelelő trambulint! Ugráltunk rajta éjt nappallá téve - igen, ez egy kis költői túlzás -, de imádtuk! Mindig az volt a legfurcsább egy-egy hosszabb ugrálás után, hogy milyen erősen érzékeltük utána a gravitációt. Nagyon furcsa volt utána sima talajon ugrálni.

Na de, amikor először hallottam a Jumping fitness órákról, rögtön a trambulinos élményeim ugrottak be! Ezen az edzésen ugyanis tényleg trambulinon dolgozunk, ami rögtön felkeltette a kíváncsiságom. Így leküzdve a csoportos edzésekkel kapcsolatos ellenérzéseim, elmentem egy órára!

lima_kozmetikumok_sport

Adott a trambulin és a fogantyúja, amit nem minden esetben fogunk, valamint előfordul, hogy könyökkel rátámaszkodunk. A lényeg az egész edzésen, hogy koncentráltan, az alsó végtagjainkat használva ugráljunk. És közben nagyon jó zenéket hallgatunk!
A kedvencem, amikor könyökre támaszkodva kell felhúzni a térdeket összezárt lábbal, vagy terpeszben - utóbbit szöcskének nevezik.
A legnehezebb pedig, hogy tartsd a ritmust! Hiszen a trambulin néha adná magát, hogy csak ugorj a magasba, és repülj... De nem szabad!
- Húzd meg, húzd meg! Magasabbra! - lelkesít az oktató. - Már csak 4, 3, 2, 1. Ügyes vagy! Ugrálj tovább!
Nincs megállás. Imádom az egészet! Úgy húzom a térdem a hasamhoz, ahogy csak tudom, nem állok le még akkor sem, amikor a combom már zsibbadni kezd. Pihenésként kicsit hasazunk, majd pattogunk tovább.

Az edzés végére mindenkiről ömlik az izzadság, és mosolygunk. Elfáradtam kissé, de nagyon élvezetes óra volt! A combom eléggé kivan, ráférne egy kis pihenés, úgyhogy már előre örülök annak a testvajas kényeztetésnek, ami a frissítő fürdő után vár rám.

Szerzőnk: Orsi: a Lima arca, tánctanár és megrögzött pilates - spinning - aerobic rajongó.

lima_levl

Iratkozz fel a Lima levelező listára,
és ne maradj le egyetlen hírről sem!

Pszt... most meglepünk egy 5%-os kuponnal is!

FELIRATKOZOM ÉS KÉREM A KUPONT

 

2018_natural_vegan_cosmetics_icons_lima